13 februari 2017

Denso

DENSO is begonnen met het produceren van injectiepompen voor dieselmotoren in 1957. Een uitstekend brandstofverbruik en kracht liggen ten grondslag aan de populariteit van dieselmotoren in vrachtwagens, bussen, landbouw en bouwvoertuigen over de hele wereld.

In Europa, waar de publieke bezorgdheid over het brandstofverbruik en de opwarming van de aarde is vooral sterk, zijn diesel-aangedreven personenauto’s gemeenschappelijk goed.

In het belang van de bescherming van de natuurlijke omgeving, zijn de afgelopen jaren hogere eisen gekomen met betrekking tot de uitstoot van schonere uitlaatgassen. Verbeteringen werden ook nodig bij de uitvoering van de injectie pompen. De komst van high-performance motoren eiste verschillende soorten brandstof injectie controles die moeilijk te bereiken zijn met mechanische pompen.

Om deze problemen te voorkomen heeft DENSO de ECD (Elektronisch gestuurde diesel) injectie pompen. Elektronisch gestuurde injectie pompen die gebruik maken van een microcomputer om de controle op de timing van de brandstofinjectie van de draaiende voorwaarden in de motor. In tegenstelling tot conventionele mechanische controle is bij deze pompen de controle op de brandstofinspuiting en inspuitmoment elektronisch.

Het resultaat: een exacte en nauwkeurige controle.

error: